Чували ли сте поговорката, че успешните хора стават рано сутрин? Тя все още е важна, но ако искате да сте истински успешни, ще трябва да се постараете. Без да ви губим излишно време, ще ви дадем готови и работещи решения. Това са рутинните навици на много успешни хора, ако искате и вие да бъдете сред тях, то тези стратегии са за вас:

 


1. Разтегнете мускулите си

 

Първото нещо, което трябва да направите, когато чуете, че алармата ви изгасва, е разтягането. Помислeте за това. Когато спите, тялото ви остава в едно и също положение с часове. Събуждате се сковани и мускулите ви са прекалено напрегнати.

 

 

Когато се разтягате, вие успокоявате мускулите си. Това ще позволи на кръвта ви да тече правилно и ще ви даде енергия през целия ден!


2. Управлявайте телефона си

 

Ако не израствате психически всеки ден, то вие не живеете правилно живота си. Всеки човек прекарва средно около час и половина на ден губейки време в преглеждане на newsfeed и следене на други развлекателни дейности. Замислете се на какво ви учи тази информация. Обогатихте ли се от нея? Станахте ли по-богати ментално и финансово? Ако отговорът е „не“, то значи трябва да промените нещо.

 

>   Следвайте Instagram страници, които са важни за вас и вашата сфера на развитие.

>   Следвайте каналите в YouTube, които ще ви помогнат да растете всеки ден.

>   Ако направите тази малка промяна, ще видите огромна разлика в себе си!

 

  • P.S. Ако не можете да спрете да се разсейвате, използвайте приложението Kill News Feed. Работи безотказно.


3. „По дрехите посрещат, по ума изпращат“

 

Излъчването ви е вашата сила, запомнете го. Нито една жена не харесва мъж, който не се грижи за външния си вид. Същото важи и за бизнес отношенията. Ако направите добро първо впечатление, задачата ви е наполовина свършена. Независимо, че ситуацията в момента не изисква официално облекло, не се отпускайте. Не спирайте да инвестирате във визията.

 

>   Идея: Изненадайте любимата жена с вечеря на балкона. Облечете официалният костюм, ако нямате подходяща вратовръзка, ние може да ви помогнем, и поръчайте или пригответе любимата й храна. Не оставяйте обстоятелствата да ви променят, контролирайте ги.

 


4. Спортувай редовно

 

Искате бистър ум, който да ви носи блага: спортувайте! Все не стигате до фитнеса. Сега е моментът да преосмислите навиците си. Следете youtube канали с тренировки. Моментът е златен, тъй като много професионални треньори изработват безплатни програми. Ако пък ви липсва воля, инсталирайте приложение, което мисли за режима ви. Можете да избирете от: Workout Trainer, Strava , Sworkit и други. Бъдете систематични и не губете фокус, за да постигнете желаният резултат.

 

>   Идея: След обявяването на извънредното положение станаха актуални така наречените „предизвикателства“. Ето и пример: https://www.youtube.com/watch?v=3SFz-g4etzs.

 

  • Тренирайте правилно и ще видите колко невероятно ще изглежда тялото ви за кратко време. В края на краищата жените обичат мъже, които се грижат за външния си вид и фигура, така че бъдете този човек!


5. Събуждайте се по едно и също време всеки ден

 

Сънят е много важен за здравето ви. Когато успешно влезете в здравословна за вас рутина, ще видите  гарантирана промяна. Помислете върху следния пример, когато се ражда едно дете най-важното нещо е да му се създаде режим, за да може то да расте здраво. Така е и с по-голям човек.

 

 Ако искате да се радвате на добро здраве, успешна кариера и изобилие от енергия, трябва да ставате по едно и също време. Просто, нали?


6. Записвайте идеите си

 

Всяка мисъл е потенциален бизнес план, никога не се  знае кога ще ви споходи вашият най-успешен проект. Записването на вашите мисли и идеи е това, което ще ви спечели няколко хода пред другите. Когато напишете добра мисъл или разработите нова стратегия, вие сте по-фокусирани да я следвате и тествате. Ако ви е по-лесно може да правите презентации на Power Point, да съставите  диаграми или пък просто да рисувате. Вие избирате.

 

  • Нещо за прочит: препоръчваме ви книгата на Стивън Кови „Седемте навика на високоефективните хора“, в нея той споделя, че бележникът за идеи е организаторът на вашия мозък. Напишете мислите си и просто вижте накъде ще ви отведат.


7. Имайте дневен план

 

Когато се събудите сутрин, отделете си за 2-3 минути, просто да планирате деня си. Разберете какво ще правите и колко продуктивни ще бъдат тези дейности. В тези важни за вас минути, вие  не само ще се събудите, но и ще бъдете съсредоточени върху целите си през целия си ден.

 

>   Идея: Опитайте се да мислите в по-големи мащаби. Направете си седмичен или месечен план като отбележите с различни цветове колко са важни определени задачи.

Планът ще ви спести много време и ще видите колко е лесно да бъдеш успешен, да имаш личен живот и да си здрав. Следвайки изброените стъпки с лекота ще постигнете всичко, за което сте мечтали. Споделете в коментари, ако сте изпробвали тези стратегии, има ли резултат?